sâmbătă, 30 decembrie 2017

Cauti adidasi trekking intra pe epantofi

Bocancii de munte sunt prima piesa esențială în echipamentul pentru munte. Pe munte fără bocanci de munte nu se poate, iar alegrea lor nu este deloc o treabă ușoară, mai ales dacă ești la prima/primele perechi de bocanci de munte.



De regulă prima pereche de bocanci de munte îți este cumpărată de cineva care se pricepe (cel mai adesea de părinții care își duc copilul pe munte la ture de trekking), sau de vreun amic care se pricepe. A doua pereche de bocanci de munte o cumperi singur, iar oferta extrem de variată, prezentarea de care beneficiază fiecare tip de încălțăminte și diversitatea producătorilor fac alegerea complicată.

Cinci sfaturi ca să știi cum alegi bocancii de munte sunt necesare și utile și celor mai nepricepuți, și celor pricepuți (pentru că vor avea confirmarea sau completarea strategiei pe care o aplică ei când își cumpără bocanci de munte).

1. Nu aprecia calitatea bocancilor de munte după preț. Prețul este un criteriu bun, la modul general, dar nu-ți alege bocancii de munte numai după preț. Există mărci care oferă o calitate excepțională și confort la un preț care poate să fie cu 10-15% mai mic decât altele ”celebre”. Ceea ce contează sunt: materialele folosite, calitatea tălpii și cum stai cu piciorul în ei. Deseori producătorii de mai mică anvergură au produse de o calitate excepțională la prețuri mai mici decât produse similare ale unor nume mari.

2. Prima pereche de bocanci trebuie să fie din categoria ”3 sezoane”. Dacă ești pus în situația de a cumpăra o singură pereche de bocanci de munte alege din categoria ”3 sezoane” (îi poți purta primăvara, vara și toamna) și nu te apropia de bocancii de iarnă (4 sezoane – grei și cu adevărat buni doar la turele din timpul iernii), dar nici de ghetele de munte, indiferent cât de mult le laudă producătorii. Ghetele de munte pot să fie a doua pereche de încălțări de munte, dar niciodată prima.

3. Caută, întreabă, probează până ajungi la 3-4 perechi care își sunt comode și ți se potrivesc. Ceea ce contează și trebuie să evaluezi între o pereche și alte sunt câteva caracteristici esentiale. Bocancii de munte trebuie să fie neaparat impermeabili. Pe detaliile despre bocanci un producător serios scrie acest lucru și care sunt limitele de impermeabilitate ale bocancului. Talpa bocancului este fundamentală. Ideală este talpa vibram, care asigură aderență și stabilitate, care potejează piciorul și susține efortul unei reprize de mers pe jos de durată și trebuie să aibă proprietăți antișoc. Un alt criteriu esențial este bocancul în sine care trebuie să aibă cât mai putine cusături. Bocancii trebuie să fie comozi, cât se poate de ușori – este una din caracteristicile de bază ale acestuia. Nu există bocanci ușori (greutatea ideală este undeva între 600 și 800 de grame), dar greutatea lor trebuie să fie rezonabilă și să rămână confortabilă. Doresti sa achitionezi :
https://www.epantofi.ro/dama/cizme-si-altele/trekkings-trappers.html
4. Nu comanda bocacii de pe net. Bocancii de munte trebuie probați, încercați și comparați până ajungi la soluția ideală. Nu trebuie luați ”cu un număr mai mare”, dar ia în calcul că efortul determină umflarea piciorului, deci trebuie să găsești un echilibru. Se spune că trebuie să-l simți fix pe picior dacă îl încalți cu două perechi de ciorapi identice. Bocancul de munte nu trebuie să joace în picior.

5. Nu pleca pe munte cu bocanci noi. Poartă-i cel puțin 40-50 ore înainte de a pleca cu ei la munte. Nu cumpăra bocanci care stau pe raftul magazinului de mai mult de un an.

Nu cumpăra bocanci de ”ocazie”. Cumpăra numai din magazine adevărate și cere confirmarea garanției. Cumpără ceea ce îți place, ceea ce te face să te simți bine, nu bocancii pe care îți sunt recomandați de prieteni.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu